کشک زرد؛ غذای لذیذ روزهای سرد سیستان
کشک زرد غذای محلی سیستان و بلوچستان
یکی از محبوبترین غذاهای منطقه سیستان کشک زرد است، که هیچ شباهتی به دیگر کشکها ندارد.
کشک زرد که با عنوان کشک سیستانی و کشک زرد زابلی نیز شناخته میشود نوعی فراورده لبنی – غلهای ست و شکل پودری و زردرنگ دارد.
طرزتهیه
کشک زرد از ترکیب ادویه، زردچوبه و گندم بلغور شده به دست میآید، به طوری که این مواد را به مدت یک هفته تا 10 روز در کیسهای نخی میگذارند، سپس آن را درآورده و پس از ورز دادن، پودر و به عنوان یک غذای مقوی میل میکنند. سیستانیها کشک زرد را با روغن تفت میدهند و سپس به آن آب اضافه میکنند تا شکلی سوپ مانند به خود بگیرد؛ در نهایت در آن نان تیلیت کرده و نوش جان میکنند. به طور کلی باید توضیح دهیم که نحوه آمادهسازی این غذا به سوپ نیمه آماده شباهت دارد و از آن جایی که سرعت درست کردن آن بسیار بالاست، میتوان به راحتی در هر زمانی از روز آن را نوش جان کرد. البته این غذا در روزهای سرد سال جور دیگری میچسبد.